Η καραντίνα ενώνει…οικογένειες!
Η Έλλη Χατζηπαζαρλή είναι ψυχολόγος, φοίτησε από το 2012-2014 στο…
0Αχ ναι! Κι όμως τις ενώνει. Τις φέρνει κοντά. Πολύ κοντά!
Είναι μία πολύ δύσκολη περίοδος για όλους, καθώς όλα φαίνεται (μπορεί και όχι, σας κρατάω σε αγωνία) να έχουν σταματήσει. Μπορεί και όχι;
Μα φυσικά και όχι! Ο περιορισμός μας σίγουρα είναι πολύ “επίπονος” και ατελείωτος, αλλά πιστέψτε με, έχει και τα θετικά του! Ναι, ναι τα έχει! Ένα από αυτά είναι πως όλοι μας, είτε μείναμε με τον εαυτό μας, είτε με την οικογένεια μας (εγώ για παράδειγμα, “ξέμεινα” με τον άντρα μου και…τον σκύλο μας!), ο χρόνος που θα αφιερώσουμε σε αυτούς είναι πολύτιμος! Τωρά θα μου πείτε “Μα γιατί; Σε τι διαφέρει από τον χρόνο που αφιερώναμε πριν;” Και θα σας απαντήσω ευθύς αμέσως..
Πότε ήταν η τελευταία φορά που παίξατε με τα παιδιά σας, χωρίς να κοιτάζετε την ώρα; Πότε ήταν η τελευταία φορά που βλέπατε ταινία με τον καλό σας, χωρίς να σας νοιάζει πως αύριο έχετε να ξυπνήσετε νωρίς; Ω ναι! Ξέρω..πολύς…Και εδώ ακριβώς είναι το κλειδί στην υπόθεση! Ο χρόνος είναι με το μέρος μας αυτή τη φορά. Μπορεί να κυλάει αργά, αλλά σίγουρα μπορεί να γίνει σύμμαχός μας. Στο να διαβάσουμε περισσότερο, να διαλογιστούμε περισσότερο, να χαρούμε τις στιγμές μας δίχως άγχος. Να κοιτάξουμε ο ένας τον άλλον βαθύτερα. Να γνωριστούμε καλύτερα. Να μάθουμε πιο πολλά πράγματα για τον άνθρωπό μας. Να αφιερώσουμε χρόνο στα παιδιά μας, στους γονείς μας. Ναι, έστω και μέσω κάμερας (γιατί παραδεχτείτε το, όλοι μας μιλάμε περισσότερο με κάμερα πλέον μαζί τους, κάτι που πριν…δεν κάναμε!)
Άρα λοιπόν…
Σας ρωτώ..
Αν δούμε και επικεντρωθούμε σε όλα τα παραπάνω, η καραντίνα θα μας κάνει καλό; Θα μας δώσει μια ευκαιρία να έρθουμε κοντά στην οικογενειά μας;
Ένα μεγάλο φιλί σε όλους σας,
Έλλη.
What's Your Reaction?
Η Έλλη Χατζηπαζαρλή είναι ψυχολόγος, φοίτησε από το 2012-2014 στο UWE (University of the West of England) στο τμήμα Ψυχολογίας και εγκληματολογίας, και έπειτα συνέχισε τις σπουδές της στο UEL (UNIVERSITY OF EAST LONDON), από όπου και αποφοίτησε στο Τμήμα Ψυχολογίας – BSc(Hons) Psychology. Μετεκπαιδεύτηκε στα ψυχομετρικά τεστ και πιο συγκεκριμένα, στις προβολικές TAT & CAT (ThematicApperception test & Children’s Apperception Test) και στο Ιχνογράφημα παιδιών και ενηλίκων, στο κέντρο διεπιστημονικής και ερευνητικής ψυχοκοινωνικής υποστήριξης παιδιών και ενηλίκων (ΔΙΚΕΨΥ). Έπειτα, ολοκλήρωσε με επιτυχία μία ακόμη μετεκπαίδευση και ειδικεύτηκε στην κλινική αξιολόγηση ενδοοικογενειακής βίας και σεξουαλικής κακοποίησης μέσω προβολικών διαγνωστικών εργαλείων, στο κέντρο ψυχολογίας Animus Corpus. Το 2019 ολοκλήρωσε ένα κύκλο σεμιναρίων στο Κέντρο Εφαρμοσμένης Ψυχοθεραπείας και Συμβουλευτικής με τίτλο «Συμβουλευτική Γονέων». Έχει παρακολουθήσει επιπλέον σεμινάρια σχετικά με το Selfie Syndrome, Bullying in schools και άλλα. Έχει συμμετάσχει εθελοντικά ως βοηθητικό προσωπικό – ψυχολόγος, στον οίκο υπέρ ενηλίκων, “Κωστοπούλειος Στέγη” στο νομό Σερρών , και στην Ελληνική Εταιρεία Νόσου Αλτσχάιμερ, στην Θεσσαλονίκη. Στο πλαίσιο της πρακτικής της άσκησης συνεργάστηκε σε ιδιωτικό ιατρείο ψυχιατρικής στην Θεσσαλονίκη και έπειτα στις Σέρρες. Το 2017/18 υπήρξε μέλος της επιστημονικής ομάδας του κέντρου ειδικής αγωγής Λογοπαίγνιο, στις Σέρρες. Είναι μέλος του συλλόγου BPS (British psychological Society). Έχει διοργανώσει με επιτυχία, μια ημερίδα στην πόλη των Σερρών, απ όπου και κατάγεται, με τίτλο «Γονείς και παιδιά. Η σχέση τους στην σύγχρονη εποχή», όπου ομιλήτρια ήταν η ίδια και η Κατερίνα Μανανεδακη, γνωστή συγγραφέας. Επίσης, αποτελεί επιστημονικός συνεργάτης της Χριστίνας Λαμπίρη, στο blog που διατηρεί, Lifesharing.gr. Τέλος, το 2019 εκδόθηκε το πρώτο της συγγραφικό έργο, ένα παιδικό βιβλίο με τίτλο «Μαμά, γιατί βλέπω άσχημα όνειρα;» από τις Εκδόσεις Οσελότος.